keskiviikko 24. helmikuuta 2016

DAY 24: Something about our workplacement

Aurinkoiset terveiset Plymouthista!

Tässä postauksessa kerron työpaikasta ja englantilaisten tavasta tehdä töitä.

Englantilaisten tapa toimia kaikissa asioissa on paljon aikaavievämpi kuin Suomessa. Myös laiskuus on viety aivan uudelle tasolle, ja tämä näkyy varsinkin ruokakulttuurissa (keitettyä spagettia ja kypsiä perunoita on laaja valikoima kaupassa ja valmisruokia löytyy joka makuun).

Työkulttuuri eroaa todella paljon Suomen työkulttuurista. Täällä työntekijät voivat pomon nähden näprätä puhelinta työajalla siitä huutia saamatta. Siitä huolimatta työntekijät arvostavat pomojaan, ja heidän välit vaikuttavat lämpimiltä. Tämä on Suomen työkulttuurista ehkä eroavin asia, sillä ainakaan itselle ei tulisi mieleenkään pitää Suomessa edes puhelinta myymälän puolella mukana, saati sitten käyttää sitä. Toki myös omasta kokemuksesta esimiehet eivät ehkä ole yhtä rentoja Suomessa, kuin täällä. 

Työpaikkamme Matalan


Myös työtehtäviä tehdessä huomaa jopa pientä laiskuutta englantilaisissa verrattuna suomalaisiin. Täällä asiat tehdään "jotenkin sinne päin" kun taas Suomessa on totuttu siihen, että asiat tehdään juuri silloin kun pitää ja juuri niinkuin ne pitää tehdä. Täällä huomaa myös työpaikan yleisilmeessä sen, ettei esimerkiksi tavaroita järjestellä niin järjestelmällisesti miten Suomessa. Myöskään visuaalisuus ei ole täällä hirveän tärkeässä asemassa tuotteita esille laittaessa. 

Plussan saa täällä kyllä työyhteisö! Täällä meidät otettiin heti hyvin vastaan ja työkaverit ovat olleet kiinnostuneita että mistä tulemme ja kauan olemme ja niin edelleen. Kaikki toivottavat nähdessään hyvät huomenet, kysyvät onko kaikki hyvin, miten päivä on mennyt ja sanovat heipat lähtiessään. 

Työpaikka on kokonaisuudessaan todella ihana! Työtehtävät monipuolisia (sekä myymälän että varaston puolella), ja olemme oppinut jo todella paljon uutta. Myös kielitaito on tottakai parantunut näiden viikkojen aikana. 

Tänään oltiin varastossa repimässä muoveja vaatteista, ja tässä tulos :D

1 kommentti: